Beste bezoeker,

exact 4 jaar geleden werd deze band opgericht, samen met 17 straffe muzikanten, met grote ambitie en een uitdagend repertoire. We hadden een vaag idee waar het schip naartoe zou varen, maar nooit durven dromen van de bestemmingen die we al aandeden: Roma, Rivierenhof, Polé Polé, …

Vandaag, 16 april, valt alles in de plooi. De richting is kristalhelder. We zijn nu met 18, waarvan 4 jonge componisten, die mooie dingen maken. Het repertoire is 100% van eigen kweek. Er is grote variatie en tegelijk een duidelijke gemeenschappelijke lijn: er zijn geen vakjes meer. Dit zijn muzikale schilders die door vele waters zwemmen, kundig spelend en schrijvend, met penseel, schildersmes en alles wat ze verder kunnen vastkrijgen.

De tijd is rijp om al dat lekkers te delen. Met vrienden, met collega’s, met bookers, met programmatoren, met jullie, met de wereld, met een zwart gat hier en daar. Het is belangrijk.

Maar koken kost geld, en een album maken met 18 man zeker! Vandaar willen we jullie vragen om ons te steunen via deze crowdfundingcapagne. Je kan een cd, downloadlink, een ticket of zelfs een heel optreden van de bigband bestellen.

https://www.kisskissbankbank.com/nl/projects/q-some-big-band

Waar dienen de centen voor?

  • de professionele studio, inclusief piano
  • het professionele mixen en editen
  • de accomodatie bij de studio
  • onze professionele artistieke coaches
  • de rechten bij Sabam (zodat de componisten ook iets krijgen)
  • het printen en persen van de CD
  • promo
  • een vergoeding voor de muzikanten

We hebben zelf onze spaarpot leeggeschud en hebben daarnaast nog 7900 euro nodig om de begroting te doen sluiten. Alle extra’s gaan naar de muzikanten, en naar promotie van het album.